Futbalistky Slovenska prehrali na úvod kvalifikácie MS v Írsku

22.09.2013 Celý región

Dublin 22. septembra (TASR) - Slovenské futbalistky prehrali v nedeľu v ich úvodnom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Kanade v Írsku 0:2.

Zverenky trénera Zsolta Pakuszu v konfrontácii 1. skupiny na dublinskom štadióne Carlisle Grounds ešte po prvom polčase držali bezgólový stav, v druhom ale dvakrát inkasovali.

Najbližšie sa Slovenky stretnú o štyri dni v ďalšej kvalifikačnej konfrontácii so Slovinkami v NTC Senec.

Tabuľku vedú Nemky, ktoré v sobotu doma deklasovali Rusky 9:0, v 1. skupine ešte hrajú aj Chorvátky.

V prvom polčase sa hrala vyrovnaná partia, Slovenky sa nenechali veľmi zatlačiť a boli dokonca strelecky aktívnejšie ako domáce. Do vyložených šancí sa ale nedostávali, naopak, Írky mohli v 45. minúte ísť do vedenia, ale v dobrej šanci zaváhala Smythová.

V druhom dejstve sa však Írky predsa len ujali vedenia, keď v 56. minúte trafila do siete Russellová. V 74. sa druhýkrát za domáce presadila striedajúca D. O'Sullivanová, ktorá bola na ihrisku len štyri minúty, keď akciu finálnou prihrávkou dobre pre Írky vyriešila Perryová.

Slovenky síce hrali tiež aktívne, zlyhávali ale v presnosti streľby, domáce boli oveľa efektívnejšie. Preto sa na konci mohli tešiť z výhry o dva góly.

kvalifikácia MS, 1. skupina:
Írsko - Slovensko 2:0 (0:0)

Góly: 56. Russellová, 74. D. O'Sullivanová, ŽK: Cookeová, Smythová - Vojteková, rozhodovala: Larssonová (Švéd.)

Írsko: Byrneová - Cookeová (60. Perryová), Tracyová, Caldwellová, Campbellová - Grahamová (70. D. O'Sullyvanová), Smythová, Littlejohnová (82. O'Gormanová) - de Burcaová, F. O'Sullivanová, Russellová
SR: Korenčiová - Bíróová, Matysová, Haršanyová, Vojteková - Škorvánková, Cerovská, Klechová - Ondrušová, Bartovičová, Fecková


Zsolt Pakusza, tréner SR: "Bol to bojovný zápas, obe družstvá hrali aktívne a myslím, že pre divákov to bolo atraktívne. Žiaľ, my sme sa potrápili vo finálnej fáze, keď sme si síce vypracovali asi tri dobré šance, ale nepremenili sme ich. Súper nám prvý gól strelil z priameho kopu, a neskôr sa presadil aj druhýkrát. Írky sú zdolateľný súper, budúci rok v septembri ich hostíme doma, dúfam, že s lepším výsledkom. Teraz sa už koncentrujeme na zápas so Slovinskom."

Tabuľka:
1. Nemecko 1 1 0 0 9:0 3
2. Írsko 1 1 0 0 2:0 3
3. Chorvátsko 0 0 0 0 0:0 0
Slovinsko 0 0 0 0 0:0 0
5. SLOVENSKO 1 0 0 1 0:2 0
6. Rusko 1 0 0 1 0:9 0
 

Vyberte región